Ontmoetingsplek

33Jongeren staan bij Don Bosco centraal, maar we scheiden hen niet kunstmatig van andere groepen bewoners en leeftijdsgroepen. Binnen onze accommodaties kunnen bewoners terecht, ongeacht leeftijd, etniciteit, vragen en beperkingen. Wij hanteren een inclusief-benadering. Initiatieven van bewoners kunnen doorgaans rekenen op onze steun. Waar dat gewenst en mogelijk is sluiten wij aan bij burgerinitiatieven. Sinds 2014 is de Don Bosco locatie in Zevenhuizen een officiƫle Ontmoetingsplek.

Voor ondersteuningsvragen van bewoners werken wij nauw samen met netwerkpartners, om ervoor te zorgen dat elke bewoner die een beroep op ons doet, de ondersteuning of zorg krijgt die nodig is en kan aansluiten bij het aanbod in de wijk. Dit kan een activiteit bij Don Bosco zijn, maar wellicht ook elders. Uiteraard staan wij altijd open voor initiatieven van bewoners zelf. Dus, bent u bewoner en mist u iets, of heeft u een goed idee? Neem dan contact met ons op, dan kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden. Kom gerust langs voor een kop koffie en/of een gesprek.

Voor een uitgebreid overzicht van ons aanbod verwijzen wij u graag naar de website van http://www.ontmoetelkaarinapeldoorn.nl

De jongerenwerkers/-coaches van Don Bosco Apeldoorn kennen de mensen en sleutelfiguren uit de wijk. Door onze samenwerking met formele partners, sleutelfiguren en buurtbewoners komen vaak prachtige initiatieven tot stand.